5. HR i tillväxt – Nathalie Berthelius, Chief People & Culture Officer, Wise Group

Van vid HR i tillväxtbolag sätter hon fokus på affär, speed och att inte vara sentimental. 

Tommie Cau pratar med Nathalie Berthelius, Chief People & Culture Officer på HR-koncernen Wise Group. Hon är en van HR-chef i tillväxtbolag från bl.a. iZettle och vet vad som krävs för att matcha HR till tillväxtresor. 

I detta avsnitt pratar vi om utmaningarna och möjligheterna att driva HR, kultur och organisation i stark tillväxt. Vi pratar bl.a. om vad affären kräver, hur man driver HR i 12 tillväxtbolag samtidigt, hur man kan (måste) vända utmaningar till möjligheter, om tillväxtbolag på börsen och agilitet. Nathalie exemplifierar på vad hon och Wise Group har gjort inom HR de senaste åren för att stötta bolagets tillväxtresa. Nathalie ger även (i det längre avsnittet) sina tips till andra HR-ledare, berättar kort om sin egen resa i karriären, delar sina tydligaste HR-spaningar och svarar på utvalda lyssnarfrågor. 

Lyssna även på After Talk i bonusavsnittet för att höra Nathalie svara på samtliga av avsnittets lyssnarfrågor. 

Nathalie Berthelius är sedan 2017 Chief People & Culture Officer på Wise Group. Dessförinnan var hon bl.a. HR-chef för byrån The Retail Agency, HR-chef för fintechföretaget och tillväxtraketen Izettle och nordisk ansvarig för rekrytering och performance på Avanade.