2. Disrupta med HR Tech – Katarina Roddar, HR-direktör PwC

Så används robotar och HR Tech för att vässa medarbetarupplevelsen i en disruptad bransch.

Tommie Cau pratar med PwCs uppmärksammade och modige HR-chef Katarina Roddar. Redan för fem år sedan robotiserade hon företagets revisionsverksamhet och sedan två år utmanar hon och HR-teamet interna processer med ett eget tech lab. Allt för att fortsätta vara relevanta för både kund och medarbetare. 

I detta avsnitt pratar vi om utmaningen att möta 400 nya unga digitalt krävande medarbetare varje år och vad det ställer för krav på revisions- och konsultjättens medarbetarupplevelse. Vi  pratar om behovet av snabb anpassning, vikten av att konstant omvärldsbevaka och utmana internt. Vi pratar om business caset för att starta ett eget tech lab, konkreta projekt och lösningar HR Tech labbet har levererat och hur PwCs HR-team jobbar med ständig förnyelse. Katarina ger även (i det längre avsnittet) sina tips till andra HR-ledare, berättar kort om sin egen resa i karriären, ger sina tydligaste HR-spaningar och svarar på några av avsnittets lyssnarfrågor. 

Lyssna även på After Talk i bonusavsnittet för att höra Katarinas svar på samtliga av avsnittets lyssnarfrågor. 

Katarina Roddar är sedan 2016 HR Direktör för PwC Sverige. Dessförinnan har hon varit HR-chef för bl.a. Revision och Skatt på PwC samt jobbar med HR och kompetensutveckling inom både Näringsdepartementet och Utbildningsdepartementet.

Lyssna på podden och avsnittet i Apple Podcast eller Spotify.

Original

Kort version

Bonus: lyssnarfrågor