3. Toppchefens krav på HR — Hélène Barnekow, VD Microsoft Sverige

Företagsledares största utmaningar i transformation och toppchefens förväntningar på HR.

Tommie Cau pratar med Microsoft Sveriges hyllade VD, Hélène Barnekow. Hon har blivit erkänd som en av Sveriges mest förändringsvana och inspirerande företagsledare och för många känd som VD på Telia Sverige under en omfattande förändringsresa.  

I detta avsnitt pratar vi om utmaningen att transformera stora mer traditionella organisationer, om vilka de största utmaningarna är, vad det betyder för ledarskapet och vad HR behöver kunna bidra med för att säkerställa framgång. Hélène ger även sina främsta ledarskapstips i förändring och sina råd och uppmaningar till dagens och morgondagens HR-chefer. Hon ger även sina tydligaste HR-spaningar och svarar på några av avsnittets lyssnarfrågor. 

Lyssna på After Talk i bonusavsnittet för att höra Hélène svara på samtliga av avsnittets lyssnarfrågor. 

Hélène Barnekow är sedan januari 2019 VD på Microsoft Sverige. Dessförinnan har hon bl.a. varit VD Telia Sverige och Global Kommersiell chef för Telia Company och tidigare i globala  produkt- och marknadschef för bl.a. EMC och Sony Ericsson. Helene är även styrelseledamot i GN Store Nord A/S och Kindred Group plc.